• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Torte ar iebiezināto pienu „Saldā fantāzija ”


Foto: girlhistory.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 200 g sviesta
  • 200 g skāba krējuma
  • 2 glāzes cukura
  • 2 olas
  • milti
  • 1 tējkarote sodas

Krēmam:

  • 500 g vārīts iebiezināts piens
  • 100 g sviesta
  • 70 - 100 g apgrauzdētu zemesriekstu
  • 30 g melnā šokolāde
  1. Sviestu jau iepriekš izņemt no ledusskapja, lai tas būtu mīksts. Saputo olas, pievieno cukuru un vēlreiz saputo.
  2. Cukuram jābūt izkusušam. Pievieno krējumu un sviestu. Pievieno miltus, sodu un sajauc mīklu. Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.Pēc tam mīklu sadala 3 daļās un plāni izveltnē taisnstūru formā. 
  3. Ļoti precīzi formu ievērot nav nepieciešams, jo pēc tam biskvīti tiks apgriezti, un atgriezumi tiks izmantoti tortes rotāšanai.
  4. Katru izveltnēto mīklas plāksni liek uz cepešplāts un sadursta vairākās vietās ar dakšiņu. Cep 20 minūtes 200 °C temperatūrā.
  5. Gatavos biskvītus atdzesē, saliek vienu uz otra un pielīdzina malas, lai izveidojas akurāts taisnstūris.
  6. Atgriezumus liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, lai tie kārtīgi izkalst, iegūst piesātinātu nokrāsu un var sasmalcināt, izmantojot mīklas rulli.
  7. Gatavo krēmu: Izkausē šokolādi. Vārīto iebiezināto pienu savieno ar sviestu un izkausēto šokolādi un kārtīgi samaisa. Zemesriekstiem noņem miziņas, sasmalcina ar mīklas ruļļa palīdzību un pievieno krēmam, samaisa. Katru biskvītu apsmērē ar krēmu. Biskvītus liek vienu uz otra, un beigās ar krēmu apsmērē arī malas.Torti apber ar drupatām un rīvētu šokolādi.Liek ledusskapī uz 2 - 3 stundām, lai torte labi savelkas.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
17709 reizes

,,