• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Torte ar „Coca-Cola ”


Foto: videla.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 2 glāzes miltu (480 ml)
  • 2 glāzes cukura (480 ml)
  • 225 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 glāze Coca-Cola (240 ml)
  • 2 viegli sakultas olas
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1/2 glāzes kefīra (120 ml)

Glazūrai:

  • 100 - 115 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao
  • 6 ēdamkarotes kokakolas
  • pūdercukurs
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Tortes formu ietauko un izkaisa ar miltiem.
  3. Lielā traukā sajauc miltus un cukuru.
  4. Katliņā sajauc sviestu, kakao un kokakolu. Noved līdz vārīšanās temperatūrai.
  5. Karstā šķidrumā iejauc miltus ar cukuru. Nedaudz atdzesē.
  6. Pievieno olas, sodu, vaniļu un kefīru. Saputo.
  7. Lej tortes formā un cep 35 minūtes. Atdzesē.
  8. Lai pagatavotu glazūru uzkarsē kokakolu ar sviestu. Noņem no uguns, pievieno cukuru un kakao.
  9. Visu kārtīgi samaisa, skatoties, lai masa viendabīga.
  10. Glazūru klāj uz atdzisušas tortes. Ļauj sastingt. Glazūras pietiks biezai kārtai.
  11. Cepot šo torti var variēt, pievienot tai krēmus, augļus, riekstus.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1591 reizes