• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Torte ar augļu biezeni un krēmu


Foto: archanaskitchen.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Sviesta un olu mīklai:

  • 400 g sviesta
  • 400 g cukura
  • 6 olas
  • 400 g kviešu miltu
  • citrona miziņa
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera

Augļu biezenis:

  • 1 kg ābolu
  • 200 g cukura

Pildījumam:

  • 3 olu dzeltenumi
  • 75 g cukura
  • 200 g piena
  • 400 g sviesta
  • vaniļas cukurs

Garnējumam:

  • Augļi vai ogas

 

  1. Sviestu ar cukuru un citrona miziņu ar elektrisko putotāju sakuļ.
  2. Putošanas laikā pa vienai pievieno olas un masu sastrādā gaišu, čauganu, viendabīgu.
  3. Tad pieliek aukstā ūdenī izšķīdinātu cepamo pulveri, izsijātus miltus un visu samaisa.
  4. Mīklu sadala 3-4 daļās.
  5. Atsevišķi katru daļu cep 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
  6. Izcepto mīklu atdzesē un liek kārtām ar augļu pildījumu, krēmu.
  7. Virsu un malas pārziež ar krēmu un grezno ar augļiem, ogām, mandeļu skaidiņām.
  8. Krēmam: Saputo olu dzeltenumus ar cukuru un pakāpeniski pievieno pienu, nelielā temperatūrā uzkarsē.
  9. Lēni putojot olu dzeltenumu masu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru
  10. Atsevišķā bļodiņā ar elektrisko putotāju saputo sviestu.
  11. Prātīgi tam pievieno olu dzeltenumu masu.
  12. Augļu biezenim: Nomizotus un notīrītus ābolus savāra ar cukuru.
  13. Atdzesē un sablenderē ar blenderi vai virtuve kombainā.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3238 reizes

,,,