• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Tiramisu torte ar apelsīniem


Foto: gotovim-doma.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam

  • 2 olas
  • 150 g tumšas šokolādes
  • 50 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 200 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 100 miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 10 g želatīna
  • 250 g maskarpone siera
  • 500 biezpiena
  • 1/2 tējkarotes kanēļa
  • 1/2 tējkarotes krustnagliņu
  • kakao rotāšanai
  • 3 apelsīni
  1. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karsta ūdens peldē. Ļauj nedaudz atdzist.
  2. Sviestu saputo ar vaniļas cukuru, sāli un 100 g cukura. Pa vienai pievieno olas.
  3. Masā iesijā miltus un cepamo pulveri. Pievieno šokolādi un kārtīgi samaisa.
  4. Mīklu liek tortes formā, kura iesmērēta ar sviestu. Liek cepeškrāsnī 175°C temperatūrā uz 20 minūtēm.
  5. Gatavu biskvītu pilnībā atdzesē, atstājot to formā.
  6. Apelsīnus sadala daiviņās, noņem baltās plēvītes, mīkstumu sagriež gabaliņos. Sulu saglabā.
  7. Želatīnu aplej ar 50 ml auksta ūdens, ļauj uzbriest.
  8. Biezpienu sajauc ar maskarpone sieru, 100 g cukura, apelsīnu sulu un garšvielām
  9. Masu puto apmēram 3 minūtes. Želatīnu izkausē, sajauc to ar 2 ēdamkarotēm krēma un pamazām pievieno pārējam krēmam.
  10. Pievieno apelsīnu gabaliņus un labi samaisa.
  11. Uz biskvīta liek krēmu un liek ledusskapī uz 3 stundām.
  12. Trešajam apelsīnam noņem miziņu un sagriež to šķēlītēs.
  13. Torti pārkaisa ar kakao un rotā ar apelsīnu šķēlītēm.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3403 reizes

,,