• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Sviesta kūka pie kafijas tases


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 1/2 glāzes miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 3/4 glāzes cukura
  • 1/4 tējas tases cukura
  • 4 olu baltumi
  • 4 olu dzeltenumi
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 1/4 tējas tases piena
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un viegli ietauko kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  2. Dziļā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli un izsijā.
  3. Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo sviestu ar 3/4 glāzes cukura viendabīgā masā.
  4. Tad pa vienam pievieno olu dzeltenumuus un vaniļas ekstraktu.
  5. Sviesta masai pakāpeniski pievieno izsijāto miltu maisījumu, pienu un visu samaisa viendabīgā masā.
  6. Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot atlikušo cukura daudzumu.
  7. Tad olu baltumu masu pakāpeniski pievieno mīklai, rūpīgi samaisa.
  8. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 45 minūtes.
  9. Kad kūka gatava, pilnībā atdzesē to un pasniedz ar tasi tējas vai kafijas.
  10. Šo kūku var izmantot arī kā biskvītu ar pārklāt ar kādu sev tīkamo krēmu, augļiem vai ogām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5295 reizes

,,,,,