• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Svētku torte ar olu krēmu


Foto: hlebopechka.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 2 glāzes ūdens
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 2 1/2 glāzes miltu
  • 8 olas

Pildījumam:

  • 2 ēdamkarotes želatīna
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 glāze cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 glāze piena
  • 2 glāzes saldā krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 200 g šokolādes
  1. Nelielā katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli un sviestu - uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  2. Tad pakāpeniski pievieno miltus un ātri samaisa, lai neveidotos kunkuļi. Turpina maisīt līdz masa sabiezē un izveido bumbu.
  3. Noņem katliņu no karstuma un pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas rūpīgi samaisot.
  4. Mīklu sadala 2 - 3 daļās un katru atsevišķī ieklāj kūkas formā apmēram 2 cm biezā kārtiņā, cep 30 - 40 minūtes 180°C temperatūrā.
  5. Krēms: Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest.
  6. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus līdz masas daudzums palielinās un kļūst gaišāks.
  7. Tad pievieno cukuru un miltus, turpina kult. Pakāpeniski pievieno pienu un turpina kult līdz masa kļūst viendabīga.
  8. Ielej to nelielā katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad nelielā karstumā turpina karsēt vēl 10 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē.
  9. Tad noņem no karstuma un novieto atdzesēties.
  10. Saputo saldo krējumu ar vaniļas ekstraktu un pievieno atdzesētajam olu krēmam.
  11. Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pakāpeniski, ar šauru strūklu pievieno krēmam.
  12. Katru gatavo biskvītu sagriež horizontāli 2 kārtās.
  13. Pamata biskvītu ieliek formā ar noņemamā malām un pārklāj ar olu krēmu. Darbības atkārto līdz torte salikta.
  14. Atlikušo krēma daudzumu pārziež pār tortes virsmu un malām. Ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
  15. Dekorē ar kausētu šokolādi vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3073 reizes

,,,,,