• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Svētku torte ar biezpiena – jogurta krēmu un ķiršiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 200 g ķirbju
  • 150 g miltu
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 olas
  • 130 g cukura
  • 100 ml augu eļļas
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • vaniļas cukurs

Krēmam:

  • 400 g biezpiena
  • 450 ml jogurta
  • 20 g želatīna
  • 7 ēdamkarotes cukura
  • 120 ml ūdens
  • šķipsniņa vaniļas cukura

Ķiršu kārtai:

  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes cietes
  • 1/4 tējkarotes kanēļa
  • 500 g ķiršu
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru un augu eļļu, tad pievieno dzeramo sodu, miltus, kakao pulveri un visu sajauc viendabīgā masā.
  2. Ķirbjus sablenderē un iejauc mīklā.
  3. Mīklu klāj nedaudz ietaukotā 22 cm lielā kūkas formā un cep 180°C temperatūrā 30 - 35 minūtes vai līdz iedurtais koka irbulītis iznāk ārā sauss.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  5. Krēms: Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest 30 minūtes.
  6. Biezpienu, jogurtu, cukuru un vaniļas cukuru sajauc virtuves kombainā.
  7. Uzbriedināto želatīnu izkausē un, nepārtraukti maisot, pievieno biezpiena masai un maisa līdz masa kļūst vendabīga.
  8. Kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek tajā pamata biskvīta kārtu, pārklāj ar 1/2 no krēma daudzuma. Ievieto leduskapī uz 10 minūtēm.
  9. Tad klāj nākamo kūkas kārtu un pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu. Ja krēms sācis sabiezēt, nedaudz pārmaisa to ar putojamo slotiņu.
  10. Ievieto kūku atkla ledusskapī uz 20 minūtēm. Ja jūs uzreiz liksiet visu pēc kārtas,neieliekot ledusskapī, tad kūka sāks grimt!
  11. Ķiršu kārta: Ja jums ir saldēti ķirši, tad atsaldējiet tos un nosusiniet.
  12. Nelielā katliņā sajauc ķiršu ar pārējām sastāvdaļās un, nepārtraukti maisot, karsē līdz masa sabiezē.
  13. Masu klāj pār tortes virsmu, kamēr silts, un novieto atdzesēties.
  14. Atdzesētu torti izņem no formas, atbrīvo no plēves un tortes malas rotā, piemēram, ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, utt.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4521 reizes

,,,,,,,