• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Svētdienas rīta kūka ar karameļu mērci


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvīts:

  • 4 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 tējkarote sodas

Krēmam:

  • 500 ml saldā krējuma (trekna)
  • 150 g pūdercukura (vai arī pēc garšas)

Karameļu mērce:

  • 100 g cukura
  • 50 g sviesta
  • 50 g saldā krējuma

 

  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas, pakāpeniski pievienojot cukuru.
  2. Tad pievieno miltus un dzeramo sodu, rūpīgi turpina kult.
  3. Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to, ieklāj pagatavoto mīklu.
  4. Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 30 - 40 minūtes (cepšanas laikā nav ieteicams virināt cepeškrāsns durvis).
  5. Gatavo biskvītu atdzesē unsadala horizontāli 3 daļās.
  6. Karameļu mērce: Izkausē cukuru un, nenoņemot no karstuma, pievieno sviestu visu laiku maisot.
  7. Tad noņem katliņu no karstuma, pakāpeniski pievieno saldo krējumu un rūpīgi maisa (ja pievieno vairāk sviesta, tad sanāk karameļu krēms, ko var izmantot, uzziežot uz grauzdiņa)
  8. Saldo krējumu saputo ar elektrisko putotāju, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru.
  9. Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj to ar putukrējumu, pārlej nedaudz ar karameļu mērci.
  10. Klāj nākamo biskvīta kārtu un atkārto to pašu darbību.
  11. Pēdējo biskvītu pārziež ar atlikušo putukrējumu un pārlej ar karameļu mērci.
  12. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2833 reizes

,,,