• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Šokolādes – zemeņu kūka ar saldo krējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 3 glāzes trekna saldā krējuma
  • 1/2 glāze kakao pulvera
  • 400 g zemeņu
  • 3 glāzes miltu
  • 3/4 glāzes izkausēta sviesta
  • 2 glāzes cukura
  • 1/4 glāzes pūdercukura
  • 2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 ēdamkarotes etiķa
  • 2 glāzes auskta ūdens
  • 3 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko divas, apaļās kūkas formas, kas pārklātas ar cepamo papīru.
  2. Dziļā bļodā sajauc miltus ar kakao pulveri, cukuru, dzeramo sodu un sāli.
  3. Sauso sastāvdaļu maisījuma vidu izveidojiet bedrīti un ielejiet tajā etiķi, 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta, izkausēto sviestu un auksto ūdeni.
  4. Rūpīgi visu samaisiet viendabīgā masā.
  5. Sagatavoto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajās kūkas formās un cep 35 - 40 minūtes.
  6. Gatavos biskvītus pilnībā atdzesē.
  7. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta stingrā masā.
  8. Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar daļu putukrējuma, izkārto pār to zemeņu pusītes vai ceturtdaļas.
  9. Liek pāri otru biskvītu un pārklāj to ar atlikušo putukrējuma daudzumu un zemenēm.
  10. Ievieto kūku ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2342 reizes

,,,,,,,