• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Šokolādes – vaniļas krēma kūciņas


Foto: taste.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 220 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 50 g kakao
  • 80 g pūdercukura
  • 120 ml olīveļļas
  • 3 olas
  • 120 ml paniņas
  • 1 vidēja lieluma ābols(nomizots,sarīvēts)
  • 30 g svaigu aveņu
  • 250 ml „Philadelphia” krēmsiera
  • 1 tējkarote vaniļas esences
  • pūdercukurs un avenes dekorēšanai
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un sagatavo 12 kēksu formiņas, viegli ietauko tās.
  2. Samaisa miltus, cepamo pulveri, cukuru,sāli un kakao dziļā bļodā. Visu rūpīgi samaisa un noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
  3. Eļļu, olas un paniņas sajauc kopā vidēja izmēra bļodā. Rūpīgi sakuļ. Tad pievieno eļļas maisījumu un ābolus 
  4. iepriekš sagatavotajam miltu maisījumam un maisa līdz viendabīgai masai. Iegūto mīklu sapilda iepriekš sagatavotajās kēksu formiņās un liek cepties aptuveni 20 minūtes. Novieto atdzesēties.
  5. Avenes ieber bļodiņā un rūpīgi samīca. Pievieno „Philadelphia” krēmsieru un vaniļas esenci. Visu rūpīgi samaisa.
  6. Kad kūciņas atdzesējušās, pārgriež tās horizontāli uz pusēm. Starp pusītēm ieklāj krēmu. Kūciņu dekorē ar nelielu daudzumu krēmu, lai avene turētos tās virspusē, un pārbirdinātu pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1950 reizes

,,