• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Šokolādes – valriekstu kūka ar vīnogām


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 150 g šokolādes sviesta
  • 1 ola
  • 1/2 glāze cukura
  • 4 ēdamkarotes 10% saldā krējuma
  • milti (pēc acu mēra)

Pildījumam:

  • 2 olas
  • 1/2 glāze 10 % saldā krējuma
  • 100 g piena šokolādes
  • 200 g vīnogu
  • 1/2 g valriekstu
  • cukurs (pēc garšas)
  1. Šokolādes sviestu, olas, cukuru un saldo krējumu saputo.
  2. Tad pievieno tik daudz miltu, lai mīkla būtu gluda un elastīga.
  3. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 15 minūntēm.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, veidojot augstākas malas, sadursta ar dakšiņu un liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
  5. Tikmēr šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  6. Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un olas, pakāpeniski pievienojot izkausēto šokolādi.
  7. Pievieno cukuru pēc garšas un visu samaisa vēl vienu reizi.
  8. Vīnogas nomazgā, sagriež mazākos gabaliņos. Valriekstus nedaudz sasmalcina.
  9. Ogas un riekstus pievieno pildījuma masai un pārklāj pār kūkas pamatni.
  10. Liek cepties vēl 30 minūtes. Dekorē pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1407 reizes

,,,,,,