• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Šokolādes – valriekstu gardums


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 170 g sviesta
  • 250 - 300 g cukura
  • 3 olas
  • 125 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 glāze valriekstu
  • šķipsniņa sāls
  1. 170 g šokolādes un sviestu izkausē ūdens peldē, ik pa laikam apmaisot.
  2. Tad pievieno cukuru, labi samaisa un izņem trauciņu no ūdens peldes.
  3. Šokolādes maisījumu pilnībā atdzesē un tad pievieno olas, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
  4. Tad pievieno miltus un cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un rūpīgi samaisa.
  5. Atlikušo šokolādi un valriekstus sasmalcina, pievieno mīklai.
  6. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru un nedaudz ietaukota.
  7. Cep 170°C temperatūrā apmēram 20 - 25 minūtes.
  8. Gatavo kūku atdzesē un ievieto ledusskapī, vislabāk uz nakti.
  9. Pirms pasniegšanas dekorē ar sasmalcinātiem valriekstiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3543 reizes

,,,