• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Šokolādes trifeļu kūka


Foto: alacartekitchen.wordpress.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītām:

  • 600 ml piena 2% piena
  • 340 g svesta
  • 230 g šokolāde (vidēji salda)
  • 3 olas
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 350 g miltu
  • 400 g cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • 1/2 tējkarote sāls

Pildījumumam:

  • 90 g sviesta
  • 115 g rūgtās šokolādes(sasmalcināta)
  • 320 g pūdercukura
  • 115 g saldā krējuma

Garnējumam:

  • 300 g vidēji saldas šokolādes (sasmalcināta)
  • 160 g saldā krējuma

 

  1. Nelielā grāpītī ielej pienu, sviestu un šokolādi. Visu silda uz lēnas uguns, kamēr sviests un šokolāde izkususi. Iegūto masu atstāj 10 min atdzesēties.
  2. Uzsilda cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
  3. Lielākā bļodā iesit olas un pievieno vaniļas ekstraktu, saputo. Tad pievieno miltus, cukuru, sodu un sāli,iemaisa visu lēnām šokolādes masā.
  4. Iegūto masu ielej pirms tam ietaukotā, apaļā, standarta kūkas formā. Liek cepeškrāsnī un cep 25-30 min, kamēr koka irbulītis, pārbaudot mīklu vidū, vairāk nav aplipis ar to. Kad mīkla izcepusies,tad to atdzesē formā 10 min pirms izņemšanas no formas, kamēr tā atdziest pilnībā.
  5. Pildījumam izkausē sviestu un šokolādi. Tad pievieno pūdercukuru un saldo krējumu un kārtīgi iemaisa
  6. masā.
  7. Garnējumam - uzsilda saldo krējumu tikai līdz vārīšanās temperatūrai un iemaisa izkausētu šokolādi, kamēr ir iegūta viendabīga masa.Atdzesē to līdz izklājamai konsistencei.
  8. Novieto vienu kūkas biskvītu uz lielāka šķīvja un noklāj to ar iepriekš sagatavoto pildījumu. Tad liek nākamo biskvītu un atkārto kārtas. 
  9. Pēdējo biskvīta kārtu un kūkas malas apklāj ar šokolādes garnējumu un ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1927 reizes

,