• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Šokolādes torte „Viltotā cielaviņa”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 glāzes miltu
  • 1/2 glāze cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • 15 g cepamā pulvera
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 olas
  • 1 glāze piena
  • 1/2 glāze augu eļļas
  • 1 glāze verdoša ūdens

Krēmam:

  • 1 bundžiņa iebiezinātā piena
  • 200 g saldā krējuma
  • 200 g riekstu (jebkuru)
  • 200 g izkausētas tumšās šokolādes

Bezē:

  • 3 olu baltumi
  • 200 g pūdercukura
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Dziļā bļodā sajauc miltus ar cukuru, etiķī izšķīdinātu sodu, kakao pulveri un cepamo pulveri - rūpīgi samaisa.
  3. Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar augu eļļu un pakāpeniski pievieno miltu maisījumam.
  4. Tad mīklai pievieno verdošu ūdeni un un ar elektrisko putotāju visu sakuļ.
  5. Iegūto mīklu ieklāj kūkas formā un cep aptuveni 30 minūtes vai līdz iedurtais koka irbulītis iznāk ārā sauss.
  6. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un sagriež horizontāli 3 kārtās.
  7. Bezē: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 100°C temperatūrai.
  8. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus, kakao pulveri un pūdercukuru.
  9. Iegūto masu ieklāj cepešpannā uz cepamā papīra un cep aptuveni 1 stundu. Atdzesē, neizņemot no cepeškrāsns!!
  10. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un iebiezināto pienu, pievieno izkausēto šokolādi un turpina kult līdz veidojas viendabīga masa.
  11. Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj ar 1/3 daļu krēma, pārkaisa ar 1/3 daļu sasmalcinātiem riekstiem un pamīšus izkārto bezē. Atkārto katrai tortes kārtai.
  12. Tortes virskārtu pārklāj ar atlikušo krēmu un dekorē pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6348 reizes

,,,,,