• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Šokolādes torte „Vasaras nakts”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 2 glāzes cukura
  • 1 3/4 glāzes miltu
  • 3/4 glāzes kakao pulvera
  • 1 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1/2 glāze kausēta sviesta
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 glāze verdoša ūdens

Glazūrai:

  • 85 g mīksta saldkrējuma sviesta
  • 2 1/2 glāzes pūdercukura
  • 1/2 glāze kakao pulvera
  • 1/3 glāzes piena
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • šokolādes konfektes (dekorēšanai; pēc izvēles)
  1. Uzkarsē cepeškrāsni īdz 180°C temperatūrai un divas 20 cm lielas kūku formas pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  2. Vidēji dziļā bļodā sajauc cukuru, miiltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli.
  3. Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olas, pienu, izkausētu sviestu un vaniļas cukuru. Puto vidējā ātrumā, aptuveni 2 minūtes.
  4. Tad pievieno verdošu ūdeni un vēlreiz visu saputo.
  5. Pakāpeniski pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  6. Iegūto mīklu sadala divās vienādās daļās iepriekš sagatavotajās kūku formās.
  7. Liek cepties uzkrasētajā cepeškrāsnī 30 - 35 minūtes.
  8. Kad biskvīti gatavi, atdzesē aptuveni 10 minūtes un izņem no formām. Tad atdzesē pilnībā.
  9. Glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un pienu.
  10. Tad pievieno vaniļas cukuru un vsu saputo viendabīgā masā.
  11. Glazūru pārklāj starp biskvītiem, kūkas virsmu un malām. 
  12. Ja vēlaties, dekorējat ar šokolādes konfektēm un ievietojiet ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3674 reizes

,,,,,,,