• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Šokolādes torte šveiciešu gaumē


Foto: honeywhatscooking.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 125 g miltu
  • 3 ēdamkarotes kakao
  • 10 g cepamā pulvera
  • 3 olas
  • 125 g cukura

Krēmam:

  • 250 g 30 % saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote kakao
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 125 g mandeļu
  1. Miltus sajauc ar kakao un cepamo pulveri.
  2. Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar cukuru un pievieno miltu maisījumu, rūpīgi samaisa.
  3. Mīklu ieklāj formā, kurā ielikts cepamais papīrs, un cep 180°C temperatūrā aptuveni 8 minūtes.
  4. Kad biskvīts izcepies, atdzesē to un sagriez horizontāli 2 daļās.
  5. Krēms: Mandeles un šokolādi sasmalcina virtuves kombainā.
  6. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu līdz biezai konsistencei.
  7. Sasmalcinātās mandeles un šokolādi pievieno putukrējumam un rūpīgi samaisa.
  8. Uz servējamā šķīvja liek pamata biskvītu un nosmērē ar 1/3 dalu krēma.
  9. Liek nākamo biskvīta kārtu, nedaudz piespiež to un pārklāj kūkas virskārtu un sānus ar atlikušo krēmu.
  10. Torti dekorē ar rīvētām šokolādes skaidiņām un kakao pulveri.
  11. To var ēst uzreiz, bet labāk šī torte garšo nākamajā dienā.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1825 reizes

,,,,