• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Šokolādes torte „Sapnis”


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 g melnās šokolādes (62% - 70%)
  • 150 cukura
  • 12 lielas olas
  • 6 piles citrona sulas
  • Krēmam:
  • 500 g tumšās šokolādes (62% - 70%)
  • 1 l saldā krējuma
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  1. Izkausē šokolādi. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem.
  2. Olu baltumus saputo stingrās putās ar pusi no cukura un citrona sulu. 
  3. Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar otru pusi cukura, pievieno šokolādi un kārtīgi samaisa.
  4. Pēc tam masā uzmanīgi un vienmērīgi iecilā olu baltumus.
  5. Mīklu sadala 4 daļās un izcep 4 biskvītus, katru 16 - 18 minūtes 180 °C temperatūrā.
  6. Tā tiks iegūti 4 plāni biskvīti, ja tiem būs kvadrāta forma, tad izmērs būs 30 x 30.
  7. Kamēr biskvīti dziest, pagatavo krēmu.
  8. Blenderī liek šokolādi. Saldo krējumu uzkarsē un pievieno šokolādei. Ļauj dažas minūtes pastāvēt.
  9. Ieslēdz blenderi un samaisa līdz vienmērīgai konsistencei. Pievieno vaniļas ekstraktu, samaisa.
  10. Liek ledusskapī uz 2 stundām, ik pēc katrām 30 minūtēm izņemot un apmaisot.
  11. Pēc 2 stundām masai jāpiemīt vajadzīgai elastībai.
  12. Biskvītus noklāj ar krēmu, arī tortes sānus un virsmu.
  13. Pāri palikušo krēmu liek konditorejas maisiņā un izrotā tortes virsmu.
  14. Liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3011 reizes

,