• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Šokolādes torte „Saldā asara”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 6 olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas

Krēmam:

  • 200 g sviesta
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 1 banāns
  • valrieksti (dekorēšanai)
  1. 6 olu dzeltenumus saputo ar miltiem, kakao pulveri un dzeramo sodu.
  2. Atsevišķā traukā stingrās putās saputo olu baltumus.
  3. Abas masas rūpīgi sajauc viendabīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 160°C temperatūrā 20 - 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un iebiezināto pienu. Masu ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  7. Biskvītu pārklāj ar 1/2 krēma, izkārto banāna šķēlītes, atkal pārklāj ar krēmu un pārkaisa ar valriekstiem.
  8. Ja vēlaties, kūkas virsmu pārklāj ar kādu šokolādes glazūru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2724 reizes

,,,,