• Ūdens - vienīgais gudro dzēriens.

Šokolādes torte „Prāga”


Foto: newchocolatefantasy.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 2 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote sodas (izškīdināta etiķī)
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 2 glāzes piena
  • 1 ola
  • 4 ēdamkarote miltu
  • 1 1/2 glāze cukura
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 250 g saldkrējuma sviesta (mīkstināts)

Šokolādes glazūrai:

  • 150 g šokolādes
  • 240 g saldā krējuma
  • cukurs pēc garšas
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko trīs 20 - 22 cm lielas kūku formas.
  2. Dziļā bļodā rūpīgi samaisa iebiezināto pienu un olas.
  3. Pakāpeniski pievieno izšķīdināto sodu, miltu un kakao pulveri.
  4. Visu rūpīgi samaisa un iegūto mīklu sadala iepriekš sagatavotajās kūku formās.
  5. Liek cepties aptuveni 20 - 30 minūtes ( kakao padarīs biskvītus tumšus, tādēļ jāuzmanās, lai tie nepiedegtu).
  6. Kad biskvīti gatava novieto tos atdzesēties. 
  7. Krēmam: Nelielā katliņā miltus sajauc ar cukuru, olu un 1 ēdamkaroti piena. 
  8. Visu rūpīgi samaisa un pakāpeniski pievieno atlikušo piena daudzumu.
  9. Iegūto masu liek vārīties uz nelielas uguns un turpina karsēt un maisīt līdz vārīšanās temperatūrai.
  10. Tad novieto krēmu pilnībā atdzesēties un pievieno kakao pulveri, sviestu un rūpīgi saskuļ ar elektrisko putotāju.
  11. Pamata biskvītu liek uz servējamās plāts un pārklāj ar šokolādes krēmu.
  12. Atkārto to katrai nākamai biskvīta kārtai un noklāj arī tortes virsmu.
  13. Šokolādes glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pievieno cukuru. 
  14. Tad ūdens peldē izkausē šokolādi un pakāpeniski pievieno putukrējumam. 
  15. Pēc gaumes var pievienot arī citas garšvielas - vanilīnu, kanēli, u.c.
  16. Pārklāj pār kūkas virsmu un liek kūku ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
  17. Šo glazūru var turēt ledusskapī 7-9 dienas, apklātu ar pārtikas plēvi.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
10076 reizes

,,,