• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Šokolādes torte „Melnais princis” ar ķiršiem


Foto: tastyrealrecipes.blogspot.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 2 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura
  • 3 ēdamkarotes kakao
  • 2 glāzes skāba krējuma
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes kausēta margarīna (vai sviesta)
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas

Krēmam:

  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēd ēdamkarotes kakao
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 50 - 70 g sviesta

Pildījums:

  • ķirši
  • 10 grami konjaka
  • 50g cukura
  1. Ķiršus vāra konjakā un pievieno cukuru. Atdzesē.
  2. Sajauc miltus, cukuru, šķipsniņu sāls, sodu un kakao.
  3. Tad pievieno skābo krējumu, olas un izkausēto margarīnu (vai sviestu).
  4. Visu rūpīfi samaisa līdz viendabīgai masai.
  5. Divas kūkas formas izklāj ar cepamo papīru.
  6. Iegūto mīklu sadala 2 vienādās daļās un ieklāj iepriekš sagatavotajās kūkas formās.
  7. Liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
  8. Krēms: Nelielā katliņā samaisa cukuru, kakao un skābo krējumu.
  9. Liek uz lēnas uguns karsēties, ik pa laikam apmaisot, tad pievieno sviestu, rupīgi samaisa un ņem nost no uguns.
  10. Uz pirmās biskvīta kārtas izklāj iepriekš pagatavotos ķiršus un pārlej ar katliņā palikušo konjaka sīrupu.
  11. Liek pāri otru biskvītu un pārklāj to ar krēmu. Ļauj kūkai sasūkties un ieliek to ledusskapī uz neilgu laiku.
  12. Kūku var dekorēt ar ķiršiem vai šokolādes skaidiņām.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
9207 reizes

,,,