• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Šokolādes torte „Krusttēvs”


Foto: recepti.tv

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 4 olas
  • 2 ēdamkarotes karsta ūdens
  • 150 g pūdercukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 25 g miltu
  • 2 ēdamkarotes cepamā pulvera
  • 175 g maltu lazdu riekstu
  • 3 ēdamkarotes auzu pārslu
  • 1 ēdamkarote viskija
  • 1 ēdamkarote amaretto

Pildījumam:

  • 2 ēdamkarotes viskija
  • 1 ēdamkarote amaretto
  • 100 g šokolādes skaidiņu
  • 500 ml saldā krējuma
  • 2 paciņas putukrējuma stindzinātāja

Glazūrai:

  • 250 ml saldā krējuma
  • 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Dekorēšanai:

  • 30 g šokolādes skaidiņu
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un ūdeni. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un turpina putot vēl 2 minūtes.
  2. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri, riekstiem, auzu pārslām un rūpīgi samaisa.
  3. Nepārtraucot maisīšanu, sausajam maisījumam pievieno amaretto un viskiju, tad saputotās olas un vēlreiz visu saputo viendabīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 180°C temperatūrā 40 minūtes.
  6. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež uz pusēm.
  7. Pamata biskvītu ieleik atpakaļ kūkas formā un aizver formas gredzenu ciet.
  8. Otru biskvīta kārtu sadrupina un sajauc ar viskju, amaretto un šokolādes skaidiņām.
  9. Ar elektrisko putotāju saputo 500 ml saldā krējuma un putukrējuma stindzinātāja.
  10. Saputoto saldo krējumu pievieno biskvīta drupatām un rūpīgi samaisa. Masu pārklāj pār pamata biskvītu.
  11. Glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo 250 ml saldā krējuma un putukrējuma stindzinātāju, pievieno vaniļas cukuru.
  12. Krēmu pārklāj pār tortes virsmu un ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
  13. Pirms pasniegšanas, noņem formai gredzenu un dekorē tortes virsmu ar šokolādes skaidiņām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1728 reizes

,,,,,,,