• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Šokolādes torte bez miltiem „Sapnis”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 g tumšās šokolādes
  • 150 g cukura
  • 12 olas
  • 6 pilieni citrona sulas

Krēmam:

  • 500 g 70% tumšās šokolādes
  • 1 l saldā krējuma
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un nedaudz ietauko četras 30 x 30 cm kūkas formas.
  2. Izkausē šokolādi mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē un noliek maliņā līdz būs nepieciešama.
  3. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un 75 g cukuru, citrona sulu līdz masa kļūst bieza un veido relfeju.
  4. Atsevišķā trauciņā sakuļ olu dzeltenumus ar atlikušo cukura daudzumu, pievieno izkausēto šokolādi un rūpīgi samaisa.
  5. Tad olu dzeltenumu masā ar lāpstiņu rūpīgi iecilā olu baltumu masu.
  6. Iegūto mīklu sadala 4 daļās, ieklāj iepriekš sagatavotajās formās un cep 16 - 18 minūtes (var cept arī visu vienā formā un pēc tam sagriezt 4 kārtās, bet tad biskvīti var salūzt).
  7. Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos.
  8. Krēms: Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un ieliek virtuves kombainā.
  9. Saldo krējumu uzsilda un pievieno šokolādei un atstāj uz dažām minūtēm.
  10. Tad pievieno vaniļas ekstraktu, visu saputo līdz masa kļūst viendabīga.
  11. Iegūto krēmu ievieto ledusskapī uz 2 stundām, bet ik pēc 30 minūtēm apmaisot.
  12. Šokolādes krēmu klāj starp biskvītiem, uz tortes virsmas un sāniem.
  13. Pāri palikušo krēmu ieliek konditorejas maisā un rotā torti.
  14. Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī vismaz 4 stundas un pasniedz ar svaigām ogām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5506 reizes

,,,,,