• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Šokolādes torte „Arābu pasaka”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 150 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 2 olas
  • 300 g miltu
  • šķipsniņa dzeramās sodas
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera

Krēmam:

  • 1 citrons (liels)
  • 200 g cukura
  • 150 g sviesta
  • 5 ēdamkartoes mannas graudu
  • 200 ml piena

Glazūrai:

  • 200 g rūgtās/piena šokolādes
  • 50 g saldkrējuma sviesta
  • lazdu rieksti

Biskvīts: Dziļā bļodā ar lektrisko putotāju saputo olas ar cukuru biezā, gaišā masā.
Tad pievieno kakao pulveri un rūpīgi samaisa.
Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sodu, pievieno sviestu un labi samaisa.
Tad pievieno olu masu un visu samaisa viendabīgā mīklā.
Iegūto mīklu sadala divās daļās un ieklāj kūkas formās, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
Cep 180°C temperatūrā apmēram 35 - 40 minūtes.
Kad biskvīti gatavi, katru no tiem horizontāli sagriež 2 kārtās.
Krēms: Citronu rūpīgi nomazgā, sagriež uz pusēm un izņem mīkstumu. Sablenderē to biezenī.
Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pievieno citronu biezeni.
Mannas graudus izšķīdina pienā un karsē līdz izveidojas ļoti biezas putras konsistence.
Mannas masu ieliek traukā ar aukstu ūdeni un atdzesē. Tad porcijveidīgi pievieno citrona masai un samaisa visu viendabīgā masā.
Ar pagatavoto citrona krēmu pārklāj katru biskvītu, bet tortes virskārtu pārklāj ar šokolādes glazūru.
Šokolādes glazūra: Šokolādi izkausē un sviestu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pārlej pār tortes virsmu.
Dekorē ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4605 reizes

,,,,,,,,