• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Šokolādes torte ar vārīto krēmu


Foto: siftingfocus.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 4 olas
  • 1 glāze brūnā cukura
  • 1 glāze miltu (+ 3 ēdamk. krēmam)
  • 1 g vaniļas cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 400 ml piena
  • 200 g sviesta
  • 100 g baltās šokolādes
  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 glāze cukura
  1. Ar elektrisko putotāju sakul olas līdz tās sāk putot.
  2. Pievieno brūno cukuru un turpina kult līdz cukurs pilnībā izkusis.
  3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno olu masai, rūpīgi samaisa. 
  4. Iegūto mīklu ielej multivarāmajā katlā un cep 40 minūtes cepšanas režīmā.
  5. Kad biskvīts izcepies, lauj tam atdzist un horizontāli sagriež to 3 kārtās.
  6. Krēms: Dziļā bļodā sajauc miltus, kakao pulveri un cukuru, tad pievieno 1/2 glāzi silta piena, rūpīgi samaisa un pievieno atlikušo pienu.
  7. Masu ielej nelielā katliņa un karsē nelielā temperatūrā, nepārtraukti maisot līdz masa sabiezē.
  8. Tad noņem to no karstuma un pievieno balto šokolādi, rūpīgi samaisa un atdzesē.
  9. Atsevišķi sakuļ sviestu ar elektrisko putotāju līdz tas klūst gaisīgs un pievieno krēmam.
  10. Nedaudz krēma atstāj tortes ārpuses apziešanai un pārējo krēmu pārklāj pār katru biskvīta kārtu.
  11. Torti dekorē ar riekstiem, cepumu drupatām un šokolādes skaidiņām.
  12. Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5816 reizes

,,,