• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Šokolādes torte ar riekstiem un krēmu „Aborigēns”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 7 olas
  • 3/4 glāzes cukura
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas (izšķīdināta etiķī)

Pildījumam:

  • 25 g sasmalcinātu valriekstu
  • 5 olu baltumi
  • 3/4 glāzes cukura
  • 1 ēdamkarote cietes
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera

Kokosriekstu kārtai:

  • 5 - 6 olu baltumi
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 25 g kokosriekstu skaidiņu
  • 1/4 glāzes rīvmaizes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Šokolādes krēmam:

  • 500 ml piena
  • 5 olu dzeltenumi
  • 3/4 glāzes cukura
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes cietes
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 1 glāze šokolādes liķiera
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievieno cukuru, izsijātus miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu.
  2. Visu samaisa viendabīgā masā un lej 24 x 42 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Cep 175°C temperatūrā 25 - 30 minūtes. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un hotrizontāli sagriež 2 kārtās.
  4. Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus stingrā masā, tad pievieno cukuru, miltus, cepamo pulveri un riekstus.
  5. Masu ieklāj cepešpannā un cep 175°C temperatūrā 25 minūtes.
  6. Kokosriekstu kārta: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pievieno cukuru un kokosriekstu skaidiņas.
  7. Pakāpeniski masai pievieno rīvmaizi, cepamo pulveri un viegli samaisa.
  8. Masu ieklāj cepešpannā un cep 175°C temperatūrā 25 minūtes.
  9. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru.
  10. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cieti.
  11. Nelielā katliņā sāk sildīt pienu un pakāpeniski iemaisa saputoto olu dzeltenumu masu. Visu karsē līdz vārīšanās temperaūrai, nepārtraukti maisot.
  12. Masu atdzesē un sajauc ar sviestu, kakao pulveri, rīvētu šokolādi un šokolādes liķieri viendabīgā masā.
  13. Pamata biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārziež ar 1/3 šokolādes krēma un paārklāj ar pildījumu un kokosriekstu kārtu.
  14. Liek pāri otru biskvīta kārtu un pārklāj ar atlikušo krēma daudzumu. Dekorē ar šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes.
  15. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1978 reizes

,,,,,,