• Ūdens - vienīgais gudro dzēriens.

Šokolādes torte ar putukrējumu bez miltiem


Foto: dushka-li.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 6 olas (dzeltenumi un olu baltumi atdalīti)
  • 120 g tumšās šokolādes
  • 75 g cukura

Krēmam:

  • 375 ml saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • Dekorēšanai:
  • šokolādes skaidiņas

 

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai
  2. Izkausē šokolādi mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
  3. Atdala olu baltumus no dzeltenumus.
  4. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus un 50 g cukura, aptuveni 5 minūtes
  5. Pievieno tos izkausētajai šokolādei un turpina vēl nedaudz kult.
  6. Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus un pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru. Turpina putot līdz izveidojas gluda, spīdīga masa.
  7. Pievieno olu dzeltenumu masai 1/4 olu baltumu masu, un uzmanīgi ar lāpstiņu abas apvieno.
  8. Rūpīgi iecilā atlikušo olu baltumu masu.
  9. Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko
  10. Iegūto masu ielej kūkas formā un cep 15 - 18 minūtes.
  11. Kad biskvīts gatavs, to pilnībā atdzesē.
  12. Krēms: Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru līdz izveidojas stingra, viendabīga masa.
  13. Atdzesēto biskvītu horizontāli sagriež 3 kārtās.
  14. Katru kārtu pārklāj ar putukrējumu un dekorē ar šokolādes skaidiņām.
  15. Ja vēlaties starp biskvītiem var klāt arī papildus ogu ievārījumu vai svaigas ogas.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6429 reizes

,,