• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Šokolādes torte ar olu krēmu un putukrējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 3 šokolādes gatavie biskvīti
  • 100 ml espresso kafija
  • 100 g rūgtās šokolādes
  • 370 ml saldā krējuma
  • 250 g „Mascarpone” siera
  • 4 olu dzeltenumu
  • 120 g cukura
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  1. Pirmais krēms: Ar elektrisko putotāju spauto olu dzeltenumus un cukuru līdz cukurs pilnībā izkusis.
  2. Tad pakāpeniski pievieno „Mascarpone” sieru un turpina putot vēl 2 - 4 minūtes.
  3. Pamata biskvītu rūpīgi piesūcina ar kafiju, bet nepārspīlē, lai nebūtu pavisam slapjš biskvīts!
  4. Tad pārklāj biskvītu ar pirmo krēmu, pārkaisa ar kakao pulveri un liek pāri nākamo biskvīta kārtu.
  5. Otrais krēms: Ar elektrisko putotāju saputo 200 ml aukstu saldo krējumu stingrā masā, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru.
  6. Pārklāj putukrējumu pār biskvītu un liek pāri pēdējo biskvīta kārtu, kuru arī piesūcina ar kafiju.
  7. Garnējums: 170 ml saldā krējuma karsē ūdens peldē.
  8. Tiklīdz tas tuvojas vārīšanās stāvoklim, pievieno gabaliņos salauztu šokolādi.
  9. Turpina karsēt līdz šokolāde pilnībā izkususi.
  10. Garnējumu pārklāj pār kūkas virsmu un ievieto ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2025 reizes

,,,,,,