• Sapratis to, ka par uzturu vecumā kļūst gudrība, tad jauns būdams dari tā, lai vecumā nepaliktu bez uztura.

Šokolādes torte ar kokosriekstu – mannas krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:


Biskvītam:

  • 3 olas
  • 150 g cukura
  • 100 g miltu
  • 50 g cietes
  • 3 ēdamkarote kakao pulvera
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 3 ēdamkarote kokosriekstu skaidiņas

Krēmam:

  • 1/2 l piena
  • 6 ēdamkarotes mannas graudu
  • 200 g sviesta
  • 2/3 glāzes cukura
  • 200 g kokosriekstu skaidiņas

Piesūcināšanai:

  • 8 ēdamkarotes cukura
  • 12 ēdamkarotes ūdens
  • 4 ēdamkarotes konjaka

Šokolādes glazūrai:

  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes piena
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 50 g sviesta

 

  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru līdz baltām putām.
  2. Pievieno miltus, cieti, cepamo pulveri un visu rūpīgi saputo.
  3. Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas un vēlreiz rūpīgi samaisa.
  4. Mīklu klāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 180°C temperatūrā 25 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās.
  7. Krēmam: Nelielā katliņā uzvāra pienu un, nepārtraukti maisot, pievieno mannas graudus.
  8. Turpina vārīt līdz mannas putra sabiezējusi. Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas.
  9. Atsevišķi saputo sviestu un cukuru, pievieno mannas putrai un vēlreiz visu rūpīgi saputo.
  10. Piesūcināšana: Uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un konjaku, rūpīgi samaisa līdz cukurs izkusis.
  11. Glazūra: Nelielā katliņā sajauc cukuru, pienu, kakao pulveri  un vāra līdz masa sabiezē.
  12. Beigās pievieno sviestu un vēlreiz rūpīgi samaisa.
  13. Pamata biskvītu piesūcina ar daļu konjaka sīrupa, tad pārklāj ar krēmu.
  14. Klāj pāri nākamo biskvītu, piesūcina ar konjaka sīrupu, pārklāj ar krēmu un šokolādes glazūru.
  15. Torti ievieto ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3484 reizes

,,,,,,,,