• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Šokolādes torte ar kokosriekstu krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 2 glāzes miltu
  • 1 1/2 glāzes cukura
  • 1 tējkarote soda
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 lielas olas
  • 1 glāze piena
  • 1 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1/3 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 1 glāze verdoša ūdens

Krēmam:

  • 1 bundžiņa iebiezinātā piena
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta
  • 100 g kokosriekstu skaidiņas
  1. 25 - 26 cm lielu kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  3. Sagatavojiet divas bļodas - vienu dziļāku otru seklāku.
  4. Seklajā bļodā sajauc visas sausās satāvdaļas, bet lielākajā sakuļ olas ar izkausētu sviestu un vaniļas cukuru.
  5. Tad pakāpeniski pievieno miltu maisījumu, pārmaiņus ar pienu (sākas un beidzas ar miltu maisījumu).
  6. Tad pievieno verdošu ūdeni un rūpīgi visu samaisa.
  7. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 40 minūtes (Biskvītam beigās jābūt 2x lielākam).
  8. Krēms: Nelielā katliņā sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas un karsē aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti maispot.
  9. Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas un rūpīgi samaisa.
  10. Gatavo biskvītu sagriež horizontāli 2 kārtās un starp'tām ieklāj krēmu.
  11. Dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz pāris stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3823 reizes

,,,,,,