-
5 lielas olas
-
6 ēdamkarotes cukura
-
1,75 tases lazdu riekstu
-
2 ēdamkarotes miltu
-
2 ēdamkarotes kakao pulvera
-
2 tējkarotes cepamā pulvera
-
200 g nesālīta sviesta, istabas temperatūrā
-
280 g tumšās šokolādes
-
7 ēdamkarotes „Nutella” šokolādes krēma
-
200-220 g vafeles, sasmalcinātas
-
10 „Ferrero Rocher” konfektes
|
|
-
Ar elektrisko putotāju saputo olas ar cukuru.
-
Sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri, pievieno nedaudz sasmalcinātus riekstus.
-
Trīs piegājienos pievieno miltu maisījumu saputotajām olām, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
-
Kūkas formu nedaudz ietauko ar sviestu un ieklaj tajā mīklu, liek cepties 175°C temperatūrā aptuveni 40 minūtes.
-
Šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
-
Sajauc atdzesēto šokolādi ar pirms tam saputotu sviestu un „Nutella” krēmu līdz viendabīgai masai.
-
Gatavo biskvītu horizontāli sagriež 2 - 3 slāņos.
-
Katru kārtu pārklāj ar krēmu, pārkaisa ar vafeļu drupatām.
-
Tortes virskārtu un malas pārziež ar atlikušo krēmu un dekorē ar vafeles drupatām, sasmalcinātiem riekstiem un „Ferrero Rocher” konfektēm.
-
Pirms pasniegšanas kūku atdzesē ledusskapī vismaz 1 - 2 stundas.
|