• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Šokolādes torte ar bezē


Foto: matangishi.livejournal.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 glāze sasmalcinātu lazdu riekstu
  • 6 olu baltumi
  • šķipsniņa sāls
  • 1,5 glāzes pūdercukura
  • 2 tējkarotes kukurūzas miltu
  • 1 tējkarote baltā etiķa

Pildījumam:

  • 500 g putukrējuma
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 1 ēdamkarote kafijas liķiera
  1. Olu baltumus saputo stingrās putās ar sāli, puto apmēram 10 minūtes.
  2. Olu baltumus sajauc ar kartupeļu miltiem, riekstiem un etiķi, pamazām, lai masa nesakrīt.
  3. Sadala masu 2 daļās un liek uz cepešplāts, kur ieklāts cepamais papīrs, tā, lai sanāk 2 biskvīti.
  4. Cep 180°C temperatūrā 5 minūtes, tad karstumu samazina līdz 120°C un cep apmēram stundu.
  5. Tad izslēdz un atstāj biskvītus atdzist.
  6. Gatavo krēmu. Izkausē šokolādi, sajauc ar putukrējumu un pievieno liķieri.
  7. Katru biskvītu pārsmērē ar krēmu.
  8. Tortes virsmu rotā ar krēmu un šokolādi.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4032 reizes

,,