• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Šokolādes pankūku torte ar putukrējumu


Foto: tumblr.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 12 plānās pankūkas
  • 100 g pūdercukura
  • 100 g grauzdētu mandeļu
  • 1/2 tējkarote jūras sāls

Šokolādes mērcei:

  • 250 g tumšās šokolādes(sasmalcināta)
  • 50 g sviesta
  • 175 ml piena
  • 125 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes brendija vai tumšā ruma
  • 50 g cukurniedru cukura

Garnējumam:

  • Putukrējums
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko 20 cm kūkas formu un strēmeli cepamā papīra ar saulespuķu eļļu.
  2. Ieber pūdercukuru nelielā katliņā, pievieno 2-3 ēdamkarotes ūdens un vidēji lielā karstumā silda, līdz cukurs pilnībā izkusis.
  3. Ļauj tam uzvārīties un tad turpina sildīt līdz sīrups kļūst kā gaiša dzintara karamele.
  4. Ātri darbojoties, pievieno grauzdētās mandeles un sāli sīrupam un turpina sildīt vēl apmēram 1 minūti vai līdz karamele kļuvusi kā tumšs dzintars un mandeles ir spīdīgas.
  5. Tad veido nelielas konfektes un izkārto uz ietaukotā cepamā papīra. Atstāj pilnībā atdzesēties. 
  6. Tad tās ieber virtuves kombainā un rūpīgi samaļ.
  7. Šokolādes mērce: Visus nepieciešamās sastāvdaļas ieber siltumizturīgā bļodā un silda ūdens peldē, kamēr masa ir krēmveidīga un zīdaina.
  8. Noņem no karstuma un atdzesē līdz istaba temperatūrai.
  9. Klāj vienu plāno pankūku iepriekš sagatavotajā kūkas formā, pārklāj ar 1 ēdamkaroti šokolādes mērces un pārber ar sasmalcinātajām konfektēm, pārklāj ar nākamo pankūku.
  10. Šādi turpina līdz ir izlietotas visas 12 pankūkas, atstājot virskārtu nepārklātu ar mērci.
  11. Pārklāj torti ar foliju un ievieto cepeškrāsns vidējā plauktā, cep 20 minūtes.
  12. Uzsilda atlikušo šokolādes mērci, sagriež torti un pasniedz ar šokolādes mērci, konfektēm un nedaudz putukrējuma.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
865 reizes

,,,,,