• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Šokolādes – ogu kūka


Foto: fotorecept.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 100 ml svaigi uzlietas kafijas
  • 120 g saldkrējuma sviesta
  • 50 g cukura
  • 100 g rūgtās šokolādes
  • 1 ola
  • 20 g kakao pulvera
  • 100 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 200 g aveņu
  • 200 g melleņu
  • pūdercukurs (dekorēšanai)
  1. Dziļā metāla traukā sajauc smalki sagrieztu sviestu un karsto šokolādi, cukuru. Visu pārlej ar karstu kafiju un samaisa viendabīgā masā.
  2. Ar elktrisko putotāju saputo šokolādes masu viendabīgā konsistencē. Pievieno olu un atkal visu saputo.
  3. Tad pievieno izsijātus miltus, kakao pulveri un sāli, rūpīgi samaisa.
  4. 1/2 no iegūtās mīklas ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Pārkaisa ar to ar ogām un izklāj atlikušo mīklas daudzumu.
  6. Liek cepties 190°C temperatūrā 45 - 50 minūtes.
  7. Gatavo kūku atdzesē neizņemot no formas.
  8. Kad tā atdzisusi, dekorē ar svaigām ogām un pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1811 reizes

,,,,,,