• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Šokolādes – „Mascarpone” siera krēma kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 255 g miltu
  • 1 1/2 tējkarotes dzeamās sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 55 g kakao pulvera
  • 290 g cukura
  • 2 olas
  • 280 ml piena
  • 2 g vaniļas cukura
  • 60 ml olīveļļas
  • 60 g sviesta
  • 1 ēdamkarote vīna etiķa

Krēmam:

  • 250 g „Mascarpone” siera
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura 
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un viegli ietauko kūkas formu, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  2. Dziļā bļodā sajauc kakao pulveri ar miltiem, dzeramo sodu, sāli, vaniļas cukuru, cukuru.
  3. Pievieno olas, mīkstu sviestu, olīveļļu un pienu. visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Tad pievieno vīna etiķi, vēlreiz visu samaisa un ielej mīklu iepriekš sagatavotajā kūkas formā.
  5. Liek cepties aptuveni 50 - 60 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo „Mascarpone” sieru un pūdercukuru viendabīgā masā.
  8. Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu dekorē ar svaigām ogām, šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2887 reizes

,,,,,