• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Šokolādes – mandeļu siera kūka ar aveņu mērci


Foto: artinsgrill.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g cepumi ar mandeļu garšu (sasmalcināti)
  • 60 g sviesta (izkausēts)
  • 180 g mandeles šokolādes glazūrā (sasmalcinātas)
  • 750 g „Philadelphia” siera
  • 150 g cukura
  • 3 olas

Aveņu mērce:

  • 1l auksta ūdens
  • 300 g avenes
  • 250 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 150 g kartupeļu miltu
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Sasmalcinātos cepumus sajauc ar izkausēto sviestu un ieklāj 23 cm lielā kūkas formā, pārber ar pusi sasmalcināto mandeļu.
  3. Ar elektrisko putotāju sakuļ „Philadelphia” sieru un cukuru.
  4. Tad pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas masu rūpīgi sakuļot.
  5. Iegūto masu pārlej pār cepumu pamatni un liek cepties aptuveni 40-45 minūtes.
  6. Kad kūka gatava, atdzesē to un ievieto ledusskapī uz 4 stundām.
  7. Pasniedz ar atlikušajām mandelēm un aveņu mērci.
  8. Aveņu mērce: Visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas, izņemot kartupeļu miltus,ievieto nelielā katliņa un uzvāra. 
  9. Kad mērce tūlīt sāks vārīties, pievieno kartupeļu miltus un rūpīgi maisa līdz tā iegūst iebiezinātu konsistenci.
  10. Noņem no karstuma un noliek atdzesēties. Atdzesēto mērci pasniedz ar kūku.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2075 reizes

,,,