• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Šokolādes – magoņu kūka ar skābo krējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:


Mīklai:

  • 300 g skābā krējuma
  • 250 g cukura
  • 300 g miltu
  • 3 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote magoņu sēklu
  • sauja lobītu valriekstu
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 700 g skābā krējuma
  • 150 g cukura
  • Izkausēta šokolāde (dekorēšanai)
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno skābo krējumu.
  2. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un pievieno olu masai, rūpīgi samaisa.
  3. Iegūto mīklu sadala 3 daļās - divām daļām pievieno 2 ēdamkarotes kakao pulvera (katrai) un riekstus, trešai daļai - magoņu sēklas.
  4. Katru daļu ieklāj kūkas formās un cep 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
  5. Krēms: Sajauc skābo krējumu ar cukuru, rūpīgi samaisa.
  6. Liek pamata kārtu (ar kakao un riekstiem) uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 1/3 daļu krēma.
  7. Tad klāj magoņu biskvītu pāri un arī pāklāj ar krēmu.
  8. Trešo kūkas biskvītu sagriež kubiņos un haotiski izkārto pār kūku un pārlej krēmu pār tiem.
  9. Kūku dekorē ar ar izkausētu šokolādi un ievieto ledusskapī uz pāris stundām, vēlams visu nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2203 reizes

,,,,,,