• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Šokolādes kūka uz kefīra bāzes


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 300 g kefīra
  • 1 glāze cukura
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 2 glāzes miltu

Krēmam:

  • 400 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 200 g saldkrējuma sviesta
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas, kefīru un izkausētu sviestu.
  2. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cukuru, dzeramo sodu un kakao pulveri.
  3. Sauso sastāvdaļu masai pakāpeniski pievieno olu masu un labi samaisa.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 170 - 200°C temperatūrā 50 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu horizontāli sagriež 3 kārtās.
  7. Krēms: Izkausētu sviestu sajauc ar skābo krējumu un cukuru, rūpīgi saputo, izmantojot elektrisko putotāju.
  8. Krēmu klāj starp biskvītiem, kūkas virsmu un malām. Dekorē pēc pāsu gaumes.
  9. Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1840 reizes

,,,,