• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Šokolādes kūka „Pie tējas tases”


Foto: ichkoche.at

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 g šokolādes (tumšās)
  • 250 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 6 olas
  • 100 g miltu
  • 250 g valriekstu vai zemesriekstu (sasmalcināti/veseli)
  • 1/2 vaniļas pāksts mīkstuma
  1. Izkausē ūdens peldē šokolādi ar sviestu un ļauj nedaudz atdzist.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai abpusējās cepšanas režīmā.
  3. Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga, un iemaisa klāt šokolādes-sviesta masu. 
  4. Pakāpeniski iecilā valriekstus un miltus maisījumā. Pievieno arī vaniļas pāksts mīkstumu.
  5. Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā šokolādes mīklu.
  6. Liek kūku cepties iepriekš uzkarsētajā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1653 reizes

,,,,,,,