-
400 g rūgtās šokolādes
-
200 g sviesta
-
1/2 glāze saldā krējuma
-
1 1/2 ēdamkarotes ruma
-
5 olu baltumi
-
5 olu dzeltenumi
-
1 glāze cukura
-
2 ēdamkarotes miltu ar cepamo pulveri
-
2 ēdamkarotes miltu bez cepamā pulvera
|
|
-
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai n 26 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
-
Šokolādi salauž gabaliņos un kopā ar sviestu, saldo krējumu izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
-
Masu nedaudz atdzesē un pievieno olu dzeltenumus un rumu. Rūpīgi samaisa viendabīgā konsistencē.
-
Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un cukuru stingrās putās.
-
3/4 šokolādes masas novieto maliņā, atlikušajai pievieno abu veidu miltus un pakāpeniski, 3 piegājienos, ieputo olu baltumu masu.
-
Rūpīgi ieklāj mīklu iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties aptuveni 45 minūtes.
-
Gatavo kūku atdzesē un pārklāj ar atlikto šokolādes masu.
-
Kūku dekorē ar riekstiem vai pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
|