• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Šokolādes kūka „Melnīte”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 400 g rūgtās šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 1/2 glāze saldā krējuma
  • 1 1/2 ēdamkarotes ruma
  • 5 olu baltumi
  • 5 olu dzeltenumi
  • 1 glāze cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu ar cepamo pulveri
  • 2 ēdamkarotes miltu bez cepamā pulvera
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai n 26 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  2. Šokolādi salauž gabaliņos un kopā ar sviestu, saldo krējumu izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
  3. Masu nedaudz atdzesē un pievieno olu dzeltenumus un rumu. Rūpīgi samaisa viendabīgā konsistencē.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un cukuru stingrās putās.
  5. 3/4 šokolādes masas novieto maliņā, atlikušajai pievieno abu veidu miltus un pakāpeniski, 3 piegājienos, ieputo olu baltumu masu.
  6. Rūpīgi ieklāj mīklu iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liek cepties aptuveni 45 minūtes.
  7. Gatavo kūku atdzesē un pārklāj ar atlikto šokolādes masu.
  8. Kūku dekorē ar riekstiem vai pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3123 reizes

,,,,,