• Ūdens - vienīgais gudro dzēriens.

Šokolādes kūka „Melnā vakarkleita”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 85 g sviesta
  • 85 g rūgtās šokolādes
  • 140 g miltu
  • 30 g kakao pulvera
  • 150 g cukura
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa dzeramās sodas
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 150 ml kefīra
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Krēmam:

  • 35 g sviesta
  • 200 g tumšas šokolādes
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarotes brendija
  • 100 ml saldā krējuma

Dekorēšanai:

  • svaigi augļi un ogas
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 - 165°C temperatūrai un viegli ietauko ar cepamo papīru pārklātu 20 cm lielu kūkas formu.
  2. Nelielā katliņā izkausē sviestu un šokolādi, nedaudz atdzesē.
  3. Miltus, kakao pulveri, cukuru, sāli, dzeramo sodu un cepamo pulveri rupīgi samaisa dziļā bļodā.
  4. Atsevišķi sajauc olas, pienu, kefīru un vaniļas ekstraktu. Pievieno maisījumu šokolādes masai un samaisa viendabīgā masā.
  5. Iemaisa sausās sastāvdaļas šokolādes masā un ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā.
  6. Cep 25 - 35 minūtes. Pirms tam ietaicams pārbaudīt biskīta gatavību ar koka irbulīti.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un sviestu.
  8. Pakāpeniski pievieno izkausētu šokolādi, sāli un brendiju. Saputo viendabīgā masā.
  9. Krēmu klāj pār kūkas virsmu un dekorē ar svaigām ogām vai ko citu pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2396 reizes

,,,,,,,