• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Šokolādes kūka „Melnā nakts”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 2 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura
  • 3/4 glāzes kakao pulvera
  • 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 olas
  • 1 glāze piena
  • 1/2 glāze kausēta sviesta
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 glāze verdoša ūdens

Glazūrai:

  • 85 g mīksta saldkrējuma sviesta
  • 2 1/2 glāzes pūdercukura
  • 1/2 glāze kakao pulvera
  • 1/3 glāzes piena
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • šokolādes konfektes (dekorēšanai)
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko divas 20 cm lielas kūku formas, pārkaisa nedaudz ar miltiem.
  2. Dziļā bļodā sajauc cukuru ar miltiem, kakao pulveri, cepamo pulveri, dzeramo sodu un sāli.
  3. Tad pievieno olas, pienu, sviestu, vaniļas cukuru un visu rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju aptuveni 2 minūtes.
  4. Tad pievieno verdošu ūdeni un vēlreiz mīklu saputo.
  5. Mīklu ieklāj abās iepriekš sagatavotajās kūku formās un cep 30 - 35 minūtes.
  6. Kad biskvīti gatavi, atdzesē tos 10 minūtes formās, tad izņem no tām.
  7. Glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un pienu.
  8. Tad pievieno vaniļas cukuru un visu saputo viendabīgā masā.
  9. Glazūru klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu, kā arī malām. 
  10. Dekorē ar šokolādes konfektēm un ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3574 reizes

,,,,,