• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Šokolādes kūka bez miltiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 6 olas
  • 6 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 8 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna
  • 100 g kokosriekstu skaidiņu

Krēms:

  • 1 l piena
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/3 glāze kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes cietes
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu ar cukuru.
  2. Pakāpeniski pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas saputojot.
  3. Tad pievieno kakao, kokosriekstu skaidiņas un cepamo pulveri, rūpīgi sajauc.
  4. Kūkas formu pārklāj ar cepamo pulveri un nedaudz ietauko to.
  5. Mīklu ieklāj formā un cep 180°C 20 - 25 minūtes.
  6. Krēms: Nelielā katliņā sajauc 750 ml piena, kakao un cukuru pēc garšas, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  7. Nelielu daudzumu maisījuma pārlej pār biskvītu.
  8. Atlikušo krēmu saputo ar elektrisko putotāju.
  9. Nelielā katliņa karsē atlikušo piena daudzumu un cieti līdz vārīšanās temperatūrai vai līdz masa sabiezē.
  10. Tad pievieno krēmam, rūpīgi samaisa un pārziež pār kūku.
  11. kūku dekorē pēc savas gaumes un pasniedz ar plombīra saldējumu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5403 reizes

,,,