• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Šokolādes kūka ar skābā krējuma pildījumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 175 g miltu
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 200 g skābā krējuma
  • 1/2 tējkarote sodas
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 200 g 25% skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Glazūra:

  • 2 tējkarotes kakao pulvera
  • 3 ēdamkarotes 25% skābā krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 10 g saldkrējuma sviesta
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru.
  2. Pievieno skābo krējumu un lēnā ātrumā turpina kult.
  3. Tad pievieno izsijātus miltus, kakao pulveri un sodu, visu rūpīgi samaisa līdz masai viendabīga konsistence.
  4. Iegūto mīklu ieklāj nedaudz ietaukotā un ar cepamo papīru pārklātā veidnē, cep 30 minūtes 190°C temperatūrā.
  5. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež divās kārtās.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu, cukuru un pūdercukuru.
  7. Tad ievieto ledusskapī uz aptruveni 40 minūtēm.
  8. Glazūra: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sajauc nelielā katliņā un karsē, nepārtraukti maisot, līdz izveidojas viendabīgas masas konsistence.
  9. Pamata biskvītu uzliek uz servējamā šķīvja, pārklāj ar 1/2 no krēma.
  10. Klāj nākamo biskvīta kārtu, nedaudz piespiež un pārziež ar atlikušo krēma daudzumu.
  11. Kūku dekorē ar siltu glazūru un ieliek ledusskapī uz 3 - 4 stundām vai visu nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4866 reizes

,,,,