• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Šokolādes kūka ar skābā krējuma krēmu


Foto: eda.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 50 g kakao pulvera
  • 180 ml svaigi vārītas kafijas
  • 200 g miltu
  • 150 g cukura
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas
  • 90 g izkausēta sviesta
  • 2 olas
  • 1 tējkarote vaniļas esences

Krēmam:

  • 300 g trekna, bieza skābā krējuma
  • 100 g cukura
  1. Dziļā bļodā šokolādi ar nazi sasmalcina nelielās skaidiņās.
  2. Pievieno kakao pulveri, karstu kafiju un visu rūpīgi ar putojamo slotiņu samaisa līdz šokolāde ir izkususi.
  3. Virtuves kombainā saputo olas un cukuru, pievieno izkausētu sviestu un vaniļas esenci. Visu vidējā ātrumā samaisa viendabīgā masā.
  4. Tad pieveno šokolādes masu un visu atkal samaisa.
  5. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, dzeramo sodu un rūpīgi samaisa.
  6. Mīklu ieklāj 21 - 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  7. Liek cepties 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
  8. Kad kūka gatava, atdzesē to un izņem no formas.
  9. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru viendabīgā masā.
  10. Krēmu pārklāj pār kūkas virsmu un dekorē pēc pašu gaumes.
  11. Kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām. Pirms pasniegšanas patur kūku 10 minūtes istabas temperatūrai.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3159 reizes

,,,,,