• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Šokolādes kūka ar sarkano jāņogu pildījumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Porcijas - 8

  • 2 olas
  • 10 ēdamkarote piena
  • 6 ēdamkarotes sviesta
  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 8 ēdamkarotes cukura
  • 8 ēdamkarotes miltus
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • kanēlis - pēc garšas
  • vaniļas cukurs - pēc garšas
  • 1 glāze sarkano jāņogu ievārījuma
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu skaidiņu
  • 3 - 4 piparmētru/melisas lapiņu
  1. Jāņogu ievārījumu sajauc ar kakao pulveri un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  2. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno sviestu un pienu.
  3. Tad pievieno miltus, kakao pulveri, kanēli, dzeramo sodu, vaniļas cukuru, sodu, kas dzēsta citrona sulā.
  4. Gatavo mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 daļās.
  7. Pamata biskvītu pārziež ar jāņogu - kakao krēmu, pārklāj otru biskvītu.
  8. Atlikušo jāņogu - kakao krēmu pārklāj pār kūkas virsmu un dekorē ar kokosriekstu skaidiņām un piparmētru lapiņām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1576 reizes

,,,,