• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Šokolādes kūka ar saldo krējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 250 g miltu
  • 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 120 g cukura
  • 2 olas
  • 150 g sviesta
  • 150 ml piena

Krēmam:

  • 1 tējkarote šķīstošās kafijas
  • 1 ēdamkarote ūdens
  • 300 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Dziļā bļodā izsijā miltus un sajauc ar kakao pulveri, cepamo pulveri, cukuru, olām, pienu un sviestu.
  3. Visu rūpīgi samaisa ar elektrisko putotāju un sadala 2 vienādās daļās.
  4. Vienu mīklas daļu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 5 - 7 minūtes uzkarsētajā cepeškrāsnī.
  5. Tāpat izcep arī otru mīklas daļu.
  6. Krēms: Izšķīdina kafiju ūdenī.
  7. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pakāpeniski pievieno izšķīdināto kafiju, vēl nedaudz turpinot putot.
  8. Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu un malām.
  9. Dekorē ar šokolādes skaidiņām un ievieto ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2001 reizes

,,,,