• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Šokolādes kūka ar piena vārīto krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 3 1/2 ēdamkarotes miltu
  • 7 olu baltumi
  • 2 olu dzeltenumi
  • 3 1/2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas

Krēms:

  • 200 g sviesta
  • 5 olas dzeltenumu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote piena
  • 2 ēdamkarotes cietes
  • vaniļas cukurs

Glazūrai:

  • 100 g šokolādes
  • 50 g sviesta
  • 85 ml piena
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un šķipsniņu sāls. Pakāpeniski pievieno cukuru un pa vienam olu dzeltenumus.
  2. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar kakao pulveru un dzeramo sodu. Porcijveidīgi pievieno olu masai.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 180°C temperatūrā 30 minūtes.
  4. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus ar cukuru līdz masa kļūst balta.
  5. Tad pievieno cukuru, pienu un cieti. Masu ielej nelielā katliņā un nelielā temperatūrā karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.
  6. Krēmu pilnībā atdzesē, pievieno sviestu un ar elektrisko putotāju saputo viendabīgā masā.
  7. Atdzesēto biskvītu pārklāj ar krēmu un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  8. Glazūra: Ūdens peldē izkausē šokolādi, tad pievieno pienu un, kad šokolāde izkususi, pievieno sviestu.
  9. Turpina sildīt līdz masa ir viendabīga. Pārlej pār kūkas virsmu.
  10. Ievieto kūku ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1444 reizes

,,,