• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Šokolādes kūka ar kafijas krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 5 olas
  • 200 g cukura
  • 8 ēdamkarotes cietes
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarotes cepamā pulvera
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 400 g 35% saldā krējuma
  • 200 g cukura
  • 200 ml stipri pagatavotas kafijas
  • 15 g želatīna

Piesūcināšanai:

  • salda kafija ar brendiju
  1. Dziļā bļodā sajauc sausās satāvdaļas - cieti, cepamo pulveri, sālii un kakao pulveri.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un ar elektrisko putotāju saputo baltumus un 3 ēdamkarotes cukura.
  3. Atsevišķā traukā spauto olu dzeltenumus ar atlikušo cukura daudzumu un sajauc ar sausajām sastāvdaļām.
  4. Pakāpeniski masai pievieno olu baltumus un viegli iecilā.
  5. Mīklu ieklāj 24 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  6. Liek cepties 160°C temperatūrā 30 - 35 minūtes.
  7. Kad biskvīts gatavs, horizontāli to sagriež 3 - 4 kārtās.
  8. Krēms: Pagatavoto kafiju atdzesē un 50 ml pārlej pār želatīnu, atstāj to uzbriest.
  9. Tad ūdens peldē izkausē to un sajauc ar atlikušo kafijas daudzumu un 3 ēdamkarotēm cukura.
  10. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un 80 g cukura un, nepārtraucot putošanu, pievieno kafijas masu.
  11. Katru biskvītu, pirms pārklāšanas ar krēmu, piesūcina.
  12. Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu.
  13. Ievieto ledusskapī uz visu nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1871 reizes

,,,,,,