• Sapratis to, ka par uzturu vecumā kļūst gudrība, tad jauns būdams dari tā, lai vecumā nepaliktu bez uztura.

Šokolādes kūka ar iebiezinātā piena krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 glāzes miltu
  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 glāze piena
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze karsta ūdens
  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 bundžas iebiezinātā piena
  • 1/2 glāze cukura
  • 30 g kokosriekstu skaidiņu
  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 20 g šokolādes
  1. Dziļā bļodā sajauv miltus. cepamo pulveri, dzeramo sodu, cukuru un kakao pulveri.
  2. Atsevišķā bļodā ar putojamo slotiņu saputo 2 olas un 1/2 ēdamkaroti sviesta.
  3. Pakāpeniski olu masai pievieno sausās satāvdaļas un pienu.Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  4. Tad pievieno karstu ūdeni un vēlreiz visu samaisa.
  5. Mīklu ieklāj 25 - 27 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  6. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 minūtes.
  7. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sadala 2 kārtās.
  8. Krēms: Nelielā katliņā sajauc 1 bundžu iebieznātā piena ar 1/2 glāzi cukura (vai vairāk, pēc garšas), olas dzeltenumu, 2 ēdamkarotēm saldkrējuma sviesta, kokosriekstu skaidiņām.
  9. Masu liek karsēties uz nelielas uguns aptuveni 5 minūtes.
  10. Šo krēmu klāj starp biskvītiem.
  11. Krēms nr.2: Ar elektrisko putotāju saputo atlikušo saldkrējuma sviesta daudzumu, otru bundžu iebieznātā piena, cukuru (pēc garšas) viendabīgā masā aptuveni 5 minūtes.
  12. šo krēmu klāj pār kūkas virsmu un pārkaisa ar šokolādes skaidiņām.
  13. Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1831 reizes

,,,,,,