• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Šokolādes kūka ar iebiezinātā piena krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 4 olas
  • 2 glāzes cukura
  • 1 glāze piena
  • 1 glāze izkausēta sviesta
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 3 glāzes miltu

Krēmam:

  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 200 g sviesta
  • 2 tāfelītes šokolādes
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, 100 g cukura un šķipsniņu sāls.
  2. Atsevišķi saputo olu dzeltenumus un 50 g cukura, vaniļas cukura, sviesta.
  3. Pakāpeniski olu dzeltenumu masai pievieno pienu, kakao pulveri un visu saputo viendabīgā masā.
  4. Izsijātus miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno olu dzeltenumu masai.
  5. Pakāpeniski mīklā iecilā olu baltumu masu un viegli samaisa viendabīgā masā.
  6. Mīklu ieklāj 22 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  7. Liek cepties 180°C temperatūrā 45 - 50 minūtes.
  8. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 3 kārtās.
  9. Krēms: Iebiezināto pienu sajauc ar izkausētu sviestu un 1 tāfelīti kausētas šokolādes.
  10. Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas malām.
  11. Otru šokolādes tāfelīti izkausē un pārklāj pār kūkas virsmu.
  12. Dekorē ar svaigām zemenēm un ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5960 reizes

,,,,,,